Tacolasagne, när dottern kom hem och lagade mat till oss. Vi låtsas inte om att det var för att hon inte äger någon ugnsform som hon kom på idén. Nä, vi låtsas som om att det var för vår skull och att hon ville ge tillbaka eftersom jag lagade Bulgarisk korvgryta hemma hos henne härförleden.

Det här är ganska knäppt! Min dotter är 30 år, alltså vuxen. Ändå häpnas jag när hon letar fram recept och lagar mat. Hon har inte direkt varit den som tyckt det där med matlagning var speciellt intressant eller roligt. Fast det tyckte ju inte ens jag innan jag fyllde 30. Nu hade hon tagit fram ett recept hos Ingmar på en tacolasagne, vilket lät lite spännande, dock modifierade vi receptet lite med vätskan.
Ingen béchamelsås, enkel tillagning och så rakt in i ugnen. Högst intressant. Jag tog min plats på en av våra barstolar och lät mig följa hennes matlagning hemma i vårt kök.

Tacolasagne
2 Gula lökar
800 – 1000 Gram Blandfärs ( eller vegofärs)
2 Påsar Tacokrydda
3 Msk Vetemjöl
2 Burkar Tacosås
Ev. 2 Dl Vatten, kolla först hur lös den blir.
2 Dl Crème Fraiche
250-500 Gram Keso
Lasagneplattor, gärna färska
200 Gram Mozzarella
Sätt ugn på 200 Grader. Hacka lök och fräs i olja i två minuter innan du tillsätter färs. Fräs tills det tagit färg och krydda därefter med tacokryddan. När allt har fått lite färg, pudra över mjöl och tillsätt taco sås och ev. vatten. Låt koka ihop och tillsätt därefter Crème fraiche och ta av pannan från plattan. Avsluta med att röra ner keson i färsen.


Smörj en ugnsplåt och lägg först ett lager köttfärssås, sedan lasagneplattor och gör detta i 4 lager. Avsluta därefter med riven ost på toppen. Grädda mitt i ugn cirka 20 minuter ( med hårda lasagneplattor tar det dubbelt så lång tid i ugnen)

Vi blev serverade en mättande och god tacolasagne som fick tummen upp av oss alla. Nu räknar jag med fler sådan här matlagningar från dottern till oss.
Här hittar ni även recept för en vanlig lasagne eller tacogratäng.
Kram Kajsa
Kanon när barnen lagar mat åt en, det händer tyvärr inte här hemma längre. Det där lät jättegott, tyvärr gillar jag inte tacosås – men det borde gå att använda tacokrydda och kanske creme fraish istället.
Det skulle jag kunna tro att man kan skippa tacosåsen och plussa på med crème Fraiche.
Kram Kajsa
Den lät väldigt god! Maträtter som är smidiga att göra får alltid ett plus i kanten. Mysigt att dottern lagade maten till er.
Ja, många plus i kanten på smidighet och smak. En lyxig känsla att få serverad mat och att få mer eller mindre bara titta på.
Kram Kajsa
gott såg det ut och skönt att få maten lagad, får hoppas hon ska laga mycket mat som hon behöver låna utrustning till så att ni får fler tillfällen framöver
supergott ju. keso gör alltid gott för maten och många använder det.
Har aldrig testat Keso i matlagningen förr, men det funkade riktigt bra
Kram Kajsa
Så trevligt att bli bjuden på middag i sitt egna kök.
Kram Carin
Verkligen, hoppas på fler tillfällen
Kram Kajsa
Visst är det lite tokigt och samtidigt galet så det kan bli. Min mellan var kräsnast av alla och åt som barn i stort sett ingenting. Idag är han mästerkock och lagar bäst mat av alla och nya smaker och gått flera kurser.
https://kamillaskamera.com/
Ja, men tänk vad häftigt! Det sägs att våra smaklökar ändrar sig något vart 8:e år ( tror jag det var) det är därför man helt plötsligt inte gillar eller gillar något
Kram Kajsa
Så härligt att inte behöva stå och laga mat en kväll även om du gillar matlagning. Jag tycker maträtten såg riktigt god ut
Jamen, tacolasange – varför inte? Och så trevligt att bara behöva sitta bredvid och chilla vid tillagningen.