Så var det dags att tacka för mig på mitt jobb, där jag varit de sista 4,5 åren. Företaget är på språng att flytta några mil norr om Malmö och jag ville inte hänga med i flytten. Så jag skaffade mig ett nytt jobb i samma bransch …same, same but different.
Jag hade ju dessutom lovat dem hembakat på sista dagen, så det fick man ju ge dem. De brukade alltid säga att jag höjde ribban för högt när jag på en fredagsfrukost kom med hembakat bröd i stället för köpebröd. Eller kom med hembakat när jag fyllde år. Så hembakat fick det ju bli en sista gång. Jag kan dock säga att jag är inte tårt- eller rulltårta bagare…och med det sagt så kan jag tillägga att inne i mitt huvud ser resultatet dessutom ut som det gjorts av en stjärnbagare. I verkligheten något annat!

Dags att börja baka tårta – Chocolate Ginger cake
Först ut var en Choklad – Ingefära tårta med maffig chokladsmak. Jag tänkte ju att jag skulle läsa igenom receptet innan jag startade. Satte mig ner, började läsa två rader, ringde Lena och frågade henne lite om tårtbak. Sen satte jag igång utan att ha läst. Tårtbottnar bakades tillslut, sockerlag koktes och jag for dessutom iväg till köksbutiken för köpa mig en tårtbottendelare. De hade ingen på lager men med lite ljud och rörelse effekter förklarade hon glatt hur jag skulle göra med en kockkniv. Fixade jag inte det, kunde jag komma dit så skulle hon dela den till mig. Jag klarade det alldeles utmärkt själv!
Dag två var det den fluffiga chokladkrämens tur, lätt som en plätt. Då jag inte kunde dela tårtbottnarna i tre delar så blev det dessutom för mycket chokladkräm. Undrar om jag kan spara det som med smält choklad i frysen? Jag får fråga någon vuxen som vet. Receptet på tårtan hittar ni i alla fall här – Chocolate Ginger layer cake
Innan toppen skulle på min tårta, testade jag även ett nytt recept på morotrulltårta med frosting. Det där med rulltårta är jag inte superbra på. Det var många år sedan sist och jag vet varför, för de blev sådär snygga. Ja, ja, smakerna de satt där de skulle i allafall. Nästan så den smakade som morotskakan som man köper på Espresso House. Jag är nöjd!

Morotsrulltårta
Cirka 10 bitar
2 Ägg vispas pösigt med 2 Dl Strösocker
Rör därefter ner 2 Dl Finrivna morötter och 3/4 Dl Rapsolja
Blanda ihop 2 Dl vetemjöl, 1 Tsk Malen Kanel, 1/2 Tsk Malen Ingefära, 1 Tsk Bikarbonat, 1 Tsk Bakpulver och 1 1/2 Tsk Vaniljsocker. Vispa ner i smeten och vispa därefter till en jämn smet.
Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt jämt, grädda mitt i ugn 5-7 minuter i 225 grader. Ta ut och låt svalna.
Vänd över på ett sockrat bakplåtspapper. Dra därefter försiktigt bort pappret. Om det sitter hårt, kan man blöta baksidan lite lätt.
Frosting
300 Gram Färskost, naturell, 1 1/2 Dl Florsocker, 2 tsk Vaniljsocker och 75 gram rumsvarmt smör vispas jämn och fin. Bred jämt lager över tårtbotten och rulla ihop till en rulltårta. Ta hjälp av underliggande papper, så följer den lättare jämt med runt. Pudra med florsocker.
Tårtan dekorerades med en vanilj söt grädde och lite choklad. Kom på att göra fina swirls med potatisskalaren och strö lite guldpulver på. Lyxigt värre!


Det blev lite tal presenter, blommor, skratt och en massa lycka till på gamla jobbet. Och det är ju med lite blandade känslor man gick därifrån. Fast jag hade bakat lite väl mycket tårta, så den åkte med mig med de små morots-kakrutorna till nya jobbet ( misslyckades med en rulltårta). Kan säga att jag redan ligger på plus på mitt kommande jobb där jag ska börja på måndag. Det känns dessutom jätte bra!

Mot nya utmaningar!
Kram Kajsa
Fin tårta
Guld på tårtan… Vilken lyx!! Det var ju verkligen att sätta ribban högt 😉
Lycka till på nya jobbet!! Kram Birgitta
Vilken lyx att ha guld på tårtan =)Lycka till på det nya jobbet =)
Älskar morotskaka men rulltårta har jag aldrig testat. Det lät riktigt gott.
Lycka till på nya jobbet ❤
Tråkigt att du inte ska va kvar på ditt gamla jobb men tur att du ändå fått ett nytt 🙂 gått med tårta o så 🙂
Så fint att du fick presenter och ja det känns ju alltid lite roligare att bjuda på det man bakat själv =D. Samt så god tårtan ser ut. Stort grattis till ditt nya äventyr nu på nya jobbet
Men gud så gott! Är inte alls bra på att få till snygga bakverk men de brukar smaka gott och det är ju huvudsaken. Morotsrulltårta var ju väldigt spännande!
Kram
Vilka bakverk du bjuder på. Wow säger jag bara. Lycka till med nästa jobb, alltid spännande med något nytt.
Förnya emellanåt är en verklig brasak – luft under vingarna på något vis. Fin övergång, från något ”gammalt” till något nytt, att visa omtanke med bak från egna köket. Sann omtanke som betyder mycket. Själv har jag fått bli kompis med att mina ”kreationer” inte är vidare vackra att titta på, så för mig gäller enbart smaken … men mest omtanken … 🙂
Kram från Mia!
Så spännande med choklad med ingefära. Dina bakverk och bilder ser helt ljuvliga ut. Lycka till med nya jobbet
Vad tråkigt att du inte ska vara kvar på ditt gamla jobb längre <3 tårtan ser verkligen gudomligt god ut 🙂
Tårtan ser riktigt god ut kan jag säga, jag är inte så mycket för tårta om det inte är smörgåstårta men denna hade jag lätt tagit en bit av 🙂
Men gud så smart med morotsrulltårta! De flesta gillar ju frostingen! Detta måste jag testa, så blir jag nog också poppis både hemma och på jobbet 🙂
Lycka till med dina nya utmaningar!
Kram
Men åh så mycket gott! Här blir det nog i alla fall köpetårta på stora födelsedagen… 😉
Lycka till på nya jobbet!
Kram/Maria
Så gott det ser ut!
Lycka till med jobbet!