Testpilot av Arla Blåbärskvarg…here we go

Wohoo, jag blev testpilot hos Smartson till att testa Arlas nyhet- Arla Blåbärskvarg. Ny smak, högt proteininnehåll, laktosfri och dessutom inget tillsattt socker – I like!

Håll koll på sockret

Sedan mannen min fick diabetes och jag har gått upp i vikt har jag försökt hålla koll på sockret i innehållsförteckningen mer noga. Visste ni att en lite mjölk innehåller cirka 20 sockerbitar?? Man kan räkna det som så här 1 sockerbit är 3 gram!

Arla Blåbärskvarg

Förr åt jag kvarg till frukost, sen tröttnade jag. Har testat igen och inte hittat en smak som passar mig och då återgått till filmjölk varje morgon. Tanken är at jag skulle hitta någon alternativ frukost som dessutom var bra för mig.

Hos Smartson kan man testa allt mellan himmel och jord och få lov att vara med och säga sitt. Har gjort det någon gånger för längesedan, men nu fick jag chansen igen…så tillbaks till Arla Blåbärskvarg, hur var den nu då??

Tre testar blåbärskvarg

När tjejerna var här hemma senast så sa jag till dem att de var försökskaniner hela kvällen. Både av de franska pannkakorna och Madame Crouqelin semlan som ni kan läsa om här. De såg inte alls förskräckta ut som tur var!! Så mellan pannkakor och ”semla” fick de testa den nya blåbärskvargen från Arla tillsammans med lite färska blåbär. Vi var alla rörande överens att det var en god blåbärssmak, den var inte för söt och att den inte var så sträv som kvarg kan uppfattas. Det lilla minus vi tyckte, var att den innehåller aspartam.

Såklart har den nu blivit del av min frukost hemma och jag får njuta av den varje morgon. Med eller utan blåbär på toppen eller varför inte granola. Den är god vilket som. Vad har ni för vardagsfrukost hemma?

Blåbär som topping på kvargen

Sorry, det blev dessutom ett lite reklamigt inlägg, men hittar man något gott, ska man dela med sig!

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

15 reaktioner till “Testpilot av Arla Blåbärskvarg…here we go”

 1. Det ser verkligen gott ut! Jag har testat flera olika sorters kvarg, men som du skriver så är ju vissa av dem rätt sträva i smaken. Just nu är jag inne i en period när det blir knäckemackor med ost, paprika och gurka på på morgonen och till det blir det kaffe. Kram ?

 2. Låter supergott, jag är lite skeptisk till den sträva smak kvarg kan ha så brukar aldrig äta det, men om denna nu inte är så sträv kanske jag ska ge den ett försök. Själv äter jag i princip aldrig frukost, särskilt inte på arbetsdagar, det beror inte på att jag inte tycker om frukost eller att äta på morgonen men har ingen ro i kroppen att sitta och äta när jag ska iväg.

 3. Det låter bra att kvargen inte är så sträv, om jag äter kvarg väljer jag ofta yoghurtkvarg just för att den är mindre sträv.
  Har förändrat mina frukostvanor den senaste tiden och äter inte så mycket till frukost, kanske bara ett kokt ägg eller en smoothie.

 4. Jag hade faktiskt ingen aning om att mjölk i håller så mycket socker som den gör. Wow vilken rolig grej att få hem saker och prov smaka.

 5. Oj detta med mjölken var faktist väldigt intressant
  Och jag fick lära mig något nytt idag .
  Tur jag inte dricker så mkt mjölk 🙂

 6. Har provat att äta kvarg men tycker man får en konstig eftersmak, som du säger lite strävt. Ska testa Arlas blåbärskvarg som du skriver om. Tack för tipset 🙂 kram <3

 7. Vad fint att testa något som sedan blev så bra 😀 Jag gillar sträv kvarg, haha, vet inte varför XD

  Jag äter oftast knäckebröd med bara smör till frukost. Men ibland på helgen äter jag en mjuk macka istället.

 8. Jag växlar mellan hårdbröd och te till frukost eller Vaniljyoghurt med flingor. Ibland kör vi smoothies.
  Kvarg är helt ok, egentligen är den naturella bäst, då får man smaksätta som man vill.
  Jag gillar mjölk, har alltid gjort det och även om den kanske har en del socker i sig, så är det naturligt och ändå bättre än så mycket annat.
  Tack för tipset om kvargen, jag ska testa, för jag brukar inte gilla blåbärssmaken 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *