Torsdagstriss 3 x dryck

Ja då var det torsdag och Popprinsessan kör med sin torsdagstriss och veckans tema är dryck. Ett ämne som passar mig bra men ändå ett ämne som får en att sitta och fundera. Hur man vill vinkla inlägget och vilka drycker som jag vill presentera för er?

Torsdagstriss med temat dryck

Just nu är jag inne i en super duper stor förkylningsperiod med snuva, hosta, halsont, förskylningsblåser…you name it!

Ni vet en sådan där evighet saga som aldrig verkar ta slut. När den är i gång kör jag alltid med min väns häxkur, som dessutom river gott i halsen. Den är stark men dessutom så himla effektiv.

Ingefära – ”häx” dryck mot förkylning

1 Tumme stor Ingefära, riven eller hackad

2 Koppar vatten

1-2 Tsk Honung

1 Lime

Riv eller hacka ingefäran med 2 koppar vatten ner i en kastrull. Reducera sedan ner det till hälften. I med honung och pressad lime. Drick och bli frisk.

Ingefärans helande effekt kan ni läsa om här – nyttiga ingefäran och ingefärashot.

Men sen ska det ju också vara gott att leva. En dryck som jag sällan dricker, men när jag väl gör det känns det extra lyx deluxe. Då pratar jag om en smarrig milkshake gärna i smak av jordgubbe eller banan. Vilken smak gillar ni bäst?

Milkshake extra allt

Baileys Milkshake

Jordgubbshake

Jordgubbsmilkshake
Jordgubbsmilkshake är inte helt dumt

Konsten att dekorera drinkar

Att bjuda på en drink som både är god och dessutom ser riktigt läcker ut, det är en konst. En konst jag själv vill bli så mycket bättre på. Jag tycker det är kul att dekorera och presentera fint och jag jobbar ständigt att bli bättre. Det är dessutom bara att öva, öva och öva.

Jag letar efter inspiration överallt och wow vad häftiga drinkar man kan hitta. Men något jag gillar att arbeta med är vad jag kan få tag i från naturen och dessutom i mina gömmer. Då kan det t.ex. se ut så här…

En dryck med känsla av Mardi Gras Hurrican
Fruktig drink på en fredag

Vilken dryck är er favorit?

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

7 reaktioner till “Torsdagstriss 3 x dryck”

 1. Ingefärsshot och kombucha dricks dagligen här. Och jag tillverkar dem själv.
  Jag tycker det är skoj att göra hittepådrinkar.
  Kram Carin

 2. Oj, så fräscht allt ser ut. Vi kör också ingefärsdricka för att både förebygga och bota förkylningar. Vet inte om det funkar, men man kan ju alltid hoppas.

 3. Å vad kul att du är med på trissen! Men såå trist att du är förkyld! Men det blev en bra tvist på inlägget.
  Baileysmilskshake låter toppen! Drack en spiked Baileysshake i Vegas som var fantastisk!
  Gillar också drinkar. Mer än vin. Men håller på att ändra smak från fruktiga söta till mer syrliga.

 4. DEt recepetet på ingefäradrycken tryckte jag upp i ansiktet på ena sonen som vägrar tro på ingefära och dess kraft. Hans flickvän gjorde ingefära shots till hans onda hals men icke att han smakade ens.

  Drycker är spännande på alla sätt och vis

  https://kamillaskamera.com/

 5. Åh jag är också i behov av en häxkur, förkylningarna går om vartannat här hemma just nu.
  Den där jordgubbsdrinken såg makalöst god ut!

 6. Krya på dig! Det lät som en jobbig förkylning.
  Milkshake – så längesen jag gjorde det.
  Favoritdryck? Så här i hösttider då är ju en kopp varm choklad eller rykande hett te passande. Annars gillar jag cola, bubbel och nocco – inte blandat såklart.
  Drinkar blir det bara vid speciella tillfällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *