Galen torsdag med tvätt, städ och bakning på listan. Jag som egentligen bara liksom ”smådör” i soffan efter maten. Men inte denna torsdag. Nä, denna torsdag skulle det bakas tunnbröd och göra tunnbrödschips.

For runt som en galning med dammsugaren, trasan och skurhinken. Mellan varven var det ner en runda till tvättstugan. Maten fick bli enkel hämtmat på Thairestaurangen runt om hörnet. Klockan tickade envist på lite för snabbt och jag som skulle baka tunnbröd också. Fram med ingredienserna och kavla upp ärmarna, det fick bära eller brista. Nu skulle det bli bakat av det också.
Tunnbröd
5 Dl vetemjöl special ( går även fint med 3 Dl vetemjöl + 2 Dl Rågsikt )
1 Tsk Salt
2DL Ljummet vatten
0,5 Dl Olivolja/ Rapsolja
Kör ihop alla ingredienser till en smidig deg. Dela upp i 10 lika stora bitar på ett mjölat bakbord. Kavla därefter ut varje bit till en 2-3 mm tjock rundel. Nagga lätt med en gaffel eller naggkavel. Mjöla varje rundel därefter lite lätt så de inte fastnar i varandra.

Stek på varmt järn i lite olja. Vänd dem ett par gånger så de får en jämn yta och dessutom inte bränns vid . Ta av och lägg dem på en folie. För att behålla tunnbröden mjuka så förvara i aluminiumfolie eller invirade i en handduk.


Tunnbrödschips
Dela dina tunnbröd i lagom stora bitar. Stek därefter på medelvarmt järn i cirka 30 sekunder per sida i lite olja. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.


Perfekt till att lägga en bit Brillant savarinost på och ringla över lite tryffelhonung.
Mina tunnbrödschips dukades upp på buffébordet på vinprovningen i fredags. Därför var jag tvungen att stå och baka sent torsdags kväll. Tur att det gick snabbt, var ganska enkelt och blev riktigt bra. När allt var klart här hemma fick jag till slut hamna en stund i soffan innan sängdags. Dock lite irriterad på torkrummet som inte torkade klart vår tvätt, så nu har vi mängder av kläder hängandes i hela lägenheten.
Sambon började morgonen med ett tunnbröd som han tyckte smakade pannkaka (?) och jag fick godkänt. Även på buffé bordet fick de godkänt av tjejerna. Brödet är dessutom sockerfritt, vilket är bra hemma hos oss.
Kram Kajsa
Såg goda ut och tror säkert de blev goda till vinprovningen.
Kram Carin
Det har jag nog aldrig tänkt på. Enkelt och ser väldigt gott ut. Alltid roligare med lite hembakt då man har fest.
Vad gott med eget tunnbröd. Det borde jag testa göra någon gång.
Tunnbröd som är hembakat är väldigt gott. dock har jag aldrig testat tunnbrödschips.. men det låter ju gott
Tack snälla för att du delar bilder och recept. Det är nu sparat så även jag kan försöka baka dem
Låter gott. Jag ska genast prova 😀