Tunnbrödschips ett godare helg snacks

För en bunke år sedan var jag och sambon och spelade biljard nere på stan. Vi var jätte sugna på typ nacho tallrik eller något likande att snacksa på under tiden. Nachos hade de inte alls utan de hade istället tunnbrödschips med vitlöksdippa. Så otroligt gott! Vi blev dessutom helt sålda och började att testa att göra dem hemma själva i ugnen. Det är lätta snacks att göra, man fixar dem enkelt i ugnen och så är det lite nyttigare än chips. Låter det intressant??

Lätta helgsnacks i form av tunnbrödschips

Tunnbrödschips i ugnen

Tunnbröd

Smör

Vitlök

Ev. Örter

Lägg tunnbröd på en ugnsplåt. Blanda ihop ett ört och vitlöks smör och bred ett lager på tunnbrödet, skär därefter i smala remsor. Grädda i ugn ca 15-20 minuter, tills de är gyllene. Servera med en vitlöksdippa eller vad du själv tycker om att dippa med. Klara att njuta av!

Tunnbrödschips fixas lätt i ugnen

En nacho tallrik är ju också väldigt enkelt att fixa till hemma i ugnen. Fastän jag tycker att de här tunnbrödschipsen dessutom är snäppet godare. De är dessutom snyggare och roligare att duka fram om man vill bjuda på snacks.

Gissa vad jag tänker göra i helgen?! Har planerat in att vi ska spela lite spel på lördag, så då passar det utmärkt att ha lite att snacksa på vid sidan om. Så tunnbröd står definitivt med på inköpslistan.

Ha en toppenfin helg och vara rädda om varandra.

Kram Kajsa

Saknar ni något att göra i helgen, ta en staycation i ditt eget hem…det är sååå värt det. Det krävs inte jättemycket för att lyckas.

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

15 reaktioner till “Tunnbrödschips ett godare helg snacks”

  1. Tunnbrödchips är ju jättegott, men jag har aldrig provat att göra egna. Jag kanske också ska skriva upp tunnbröd på inköpslistan.

  2. Det låter mycket smarrigt! Kanske får testa det imorgon när dottern och jag ska ha filmkväll 🙂 Det ser ut som om ni har någon krydda på dem, vad är det?
    Lycka till under spelkvällen!

  3. Men så gott det verkade, har aldrig provat att äta tunnbrödschips så det kanske man ska göra, de såg ju onekligen goda ut och när de nu är så lätta att göra så finns ju ingen anledning att inte prova, tack för tipset

  4. Aldrig hört talas om tunnbrödschips men det låter verkligen jättegott, Det måste jag prova att göra nu i jul. Tack för receptet 🙂
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *