Tvillingarna en pratglada gäst och en pinsam pappa

Tvillingarna / Gemeni 22/5- 21/6 är härligt livfull, ungdomlig, varm och kamratlig. Verkligen en kompis som man vill ha runt omkring sig. Nu undrar jag om jag ens har någon i min närhet som är Tvilling? Trodde skarpt för ett tag att en av mina bästa vänninor var Tvilling, men det snubblade på målsnöret och hon är en Oxe. Fastän hon beter sig som en tvilling. Fast det kan ju vara så om tecknet står på något speciellt vis att man har mer av ett annat tecken än sitt eget.  

Men jisses, min pappa var ju Tvilling och han var på pricken sådär livfull, kamratlig och ungdomlig. Han hade en massa bus för sig och älskade att skämta med alla mina kompisar. Ni vet precis så där att jag genast ville sjunka genom jorden. Han var den mest pinsamma pappan i hela världen fastän han nog tyckte att han var både cool och kul.

Zereshk Polo bamorgh en spännande rätt för tvillingarna

Smaker från Iran

En mer lättsam, pratglad och underhållande gäst får vi i alla fall nog leta efter. Dessutom så är ju tvillingen inte speciellt kinkig med maten, men är däremot lite äventyrlig av sig. Så den varma soliga rätten Zereshk Polo ba Morgh från Mellan östern får det bli. Denna rätt blev jag bekant med en kall vinterdag när jag steg in till en dåvarande kund för att lämna en julklapp. Mitt mötte var med ett brödrapar som med glädje och värme bara sa att jag var tvungen att testa denna maträtt med riktigt saffran. Ock så fick jag dessutom en burk saffran med mig därifrån. Ni kan läsa om det mötet här – Med en nypa salt runt jorden – Smaker från Iran

Äkta saffran

Turkisk Lunch hos Lenas Svärmor

Skulle nu inte detta falla de nyfikna tvillingarna på läppen så skulle jag raskt skicka denna hem till Lenas Svärmor som kan laga fantastiska turkiska rätter att bjuda på. Kanske då en Turkisk lunch skulle smaka. Här bjuds det bland annat på Jungfrulår, Imamen svimmade och så en god Baklava som avslut på måltiden.

Baklava som ett sött avslut till tvillingarna
Världens godaste baklava

Det kanske slutar med att Tvillingen tar en dag var hos oss för att få vara riktigt kamratlig och dessutom få äta en massa god mat.

Nästa Tisdag, då tar vi det lite lugnare med den hemkära Kräftan. Då kryper vi upp i soffan, äter god mat och dessutom livar till det med ett litet äventyr.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

27 reaktioner till “Tvillingarna en pratglada gäst och en pinsam pappa”

  1. Tror inte att jag har någon tvilling i min närhet.. Skulle kunna gissat att min faster är tvilling, men nej. Men kräftor har jag flera stycken så det ska bli extra kul att läsa!

 1. Min mamma är tvilling och det stämmer verkligen det du skriver. Nu blev jag lite Turkiet-längtig nör jag ser att du blivit bjuden på Baklava. Ååååååå gott!!!

 2. Gillar verkligen temat med de olika stjärntecknen. Massa god och spännande mat. Baklava kan vara ljuvligt gott, men kan också blir för sliskigt

 3. Såg väldigt smarrigt ut denna Iranska rätt. Men bakalava tycker jag är bra sött. Hade en liten Turkisk butik i närheten när vi bodde inne i city i Norrköping. Där hade de en massa bakverk som de sålde, bl.a. bakalava.
  Kram Carin

  1. Väldigt god smak på den Iranska rätten. Baklava kan jag också bara äta lite sv, det är ju väldigt sött
   Kram Kajsa

 4. När jag tänker efter kan jag inte komma på att jag känner någon tvilling och pinsamma föräldrar kommer man inte i från 😉
  Försöker själv att undvika att vara det i stället, men ibland går det inte då jag har lite svårt att vara tyst 🙂

 5. Min dotter är tvilling och allt stämmer bra in på henne men min bror är det också och på honom stämmer det inte alls 🙂
  Ska bli kul att läsa om kräftan eftersom jag och min andra dotter är det 🙂 Vi är dock väldigt lika varandra på gott och ont haha kram

  1. Ja det kan ju aldrig stämma in hundr procent. Sen kan tecken stå i olika lägen och då stämmer det inte heller. Nästa tisdag kör vi kräftan, så välkommen
   Kram Kajsa

 6. muums… så gott med utländska rätter…. fast baklava just är jag inte så förtjust i men väl många andra rätter.

  Min man, min mor (som har en tvillingsyster) och mina tvillingbröder är alla födda i tvillingarnas tecken – det är spännande det där 🙂

 7. Trots att min pappa inte var tvilling, så stämmer han in på din pappa. En gång när vi var i en kustby på Västkusten sa jag till mamma” Pappa ska prata med alla och han tror han är roligt, men det är han ju inte”. Pappa hörde det och detta var sedan skämtet i familjen, men det var ju sant!!!!
  Så god mat du visar, inspirerande!

  1. Pappor…ska alltid visa sig på styva linan. Nu som vuxen tycker man helt annorlunda, då var de ju faktiskt ganska roliga
   Kram Kajsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *