Vad äter man en regnig dag? – Saffransris med Kyckling

Saffransris med Kyckling piggar upp vilken regniga dag som helst. Ja det har fullkomligt öst ner i Malmö idag. Så pass mycket att det blivit översvämning på vissa gatuhörn och viadukter. Min dotter fick köra upp på en trottoar för att komma förbi en av alla pölar. Samtidigt cirka 6-8 mil ifrån oss så har det kommit snö och skapat kaos och köer i trafiken även där.

Ingredienser till saffransris och kyckling

Just nu är det lite lugnare på regn fronten och det är jag tacksam för när jag ska ge mig ut på lunchen för att köpa ingredienser till födelsedagsmiddagen för sambon imorgon. Ikväll blir det nog lite mer snabblagat då jag är själv hemma. Saffransris med kyckling i Crockpot / Slowcooker är riktigt snabblagat, men den fungerar ju dessutom att tillaga i en gryta på spisen.

Saffransris med Kyckling

4 Personer Cirka 30 minuter

900 Gram Kycklingfilé 4-5 st

Salt & peppar

1 Gul Lök

2 Klyftor Vitlök

1 Paprika

2 Tomater

2 Msk Kycklingfond

Chiliflakes

1 Gram  Saffran

1 Tsk Paprikapulver

6 Dl Jasminris/ Basmatiris

5 2/3 Dl Vatten

Salt

Olja

Skär kycklingen i mindre bitar. Hacka lök och vitlök, dela tomat och paprika i mindre bitar. Fräs först kycklingen i grytan, salta och peppra. Tillsätt lök och vitlök en minut och därefter paprikan och tomaten. Krydda med chiliflakes, paprikapulver, saffran, kycklingbuljong och vatten. Rör om och tillsätt därefter det sköljda riset och rör om igen. Täck med lock och välj Hög Ris/Risotto funktion 9 minuter med stängd ventil. När riset är klart, ånga av 10 minuter.

Servera med Crème Fraiche

Om ni tillagar det på spisen, så kanske ni får tillföra lite mer vätska till kycklingen, så den inte blir allt för torr.

Saffransriset i crockpot panna
Gyllene Saffransris

Fler recept till Crockpot hittar ni här: Kalops Shepard StewLammgrytaPumpasoppa

Ikväll blir det att städa, förbereda, fixa och dona inför morgondagen. Tanken är att det ska bli en skön start på dagen och dessutom ett härligt avslut på kvällen för Mr. P.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

8 reaktioner till “Vad äter man en regnig dag? – Saffransris med Kyckling”

  1. Vi har nog klarat oss rätt så bra här. Varken stora mängder regn eller snö. Hoppas det stämmer i morgon också då jag ska hem från jobbet

  2. Men å vad enkelt och gott det låter! Det ska jag testa, saknar recept att köra i slow cockern och detta låter toppen!
    Kanske skulle utmana mig själv och hitta några fler nya recept till ”pottan” innan året är slut 🙂
    Här vaknade vi till snö och riktigt oväder imorse. Fick låta min bil stå då den bara har sommardäck och ta makens (som inte är hemma, men som varit i fjällen därav vinterdäck 🙂 ). Kan inte säga att dagens promenader med den fyrbenta fluffiga varit av den roliga sorten… Men nu har nästan allt regnat bort igen.. som vanligt!

  3. Saffransris är gott vi åt också kyckling igår men med vanligt ris och currysås, alltid gott med kyckling och det finns ju många variationer att välja ibland.

  4. Hoppas det blev en mysig födelsedagsmiddag. Fint att ta vara på tillfällen för det där lilla extra.
    Jag slår nog till en kväll i veckan på receptet du bjuder på. Nu har jag nämligen ”bunkrat upp” med saffran, och det är ”godis” för både ögon, doft och smak.
    Önskar dig en fin vecka Kajsa!
    Kram från Mia!

  5. Det regnar iaf inte här och idag har det varit bra vintertemperatur, ca -10. Den här rätten lät ju jättegod. Jag har ingen crock-pot, men det får gå ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *