Väduren / Aries 21/3-19/4 är impulsiv, energisk och social. Gillar lite mat med sting och gärna plockmat Jag tänker mig då väduren , som en het liten spanjor. Arrrrrrrriiiiba! Ja ni vet med de rullande rrrr:n.
Sangria i glasen och sombreron på huvudet och vi lockar väduren med ett hejdundrande Tapas kalas. Väduren får man dessutom gärna locka med lite fler rätter än bara en, annars kan de lätt tappa intresset. Mina tapasfavoriter som jag skulle bjuda på är – lite grillade Piementos, marinerade Oliver, friterade potatis med Brava sås, kycklingvingar, tortilla och såklart gambas. Älskar när mannen tillagar gambas. Vilket ofta blir på sommaren.

Gambas
Vannameiräkor
Röd hackad Chili
Hackad ingefära
Tunt skivad Vitlök
Olja
Koriander
har ni några favoriter?
På tal om sombreros. I somras när vi var på bröllop, fick vi alla sombreros för att hålla avstånd på dansgolvet. Tyvärr ( eller tur ) finns det ingen bra bild på mig i sombreros och tyvärr fick man inte behålla hatten heller. Men roligt var det och det är dessutom ett roligt minne för livet.

När vi var i Lissabon som ni kan läsa om här – Lissabon del 1 och Lissabon del 2, så drack jag en fantastisk vit Sangria. Jisses vad jag saknat den Sangrian. Nu har jag i allafall testat detta recept för att få smaklökarna att resa tillbaka till ett fantastisk resmål. Ett resmål jag gärna dessutom mer än gärna återvänder till.
Vit Sangria
1 Liter vitt vin, gärna lite fruktigt och halvsött
1 Liter Mineralvatten
2 Citroner
4 Lime
1 Liter färska bär t.ex jordgubbar, hallon
1 Kruka mynta
Häll vinet i en stor tillbringare, skiva frukterna och lägg ner frukt och bär i tillbringaren. Häll därefter på mineralvattnet och dekorera med mynta.
För att göra en alkoholfri variant utesluter jag vinet och använder alkoholfri cider istället.

Vi avslutar middagen med en Choklad fondue. Och gissa vad jag hittade i våra skåp när jag hade storstädning i köket, en elektrisk foundue set. Hade ingen aning att vi ens hade en sådan maskin eller för den delen vart den kommer ifrån. Har möjligtvis en svag känsla att den kan komma från svärmors gömmor.
Nästa Tisdag bjuder vi in Oxen till vårt bord, välkommen att slå dig ner du envisa Oxe.
Kram Kajsa
Här kan du läsa om Stenbocken, Vattumannen och Fiskarna
Wow. vilken mat alltså. Älskar ju tapas också. Det passar verkligen mig att äta på det sättet. Sangria är ju också en svaghet, men föredrar den vanliga med rött vin.
Den röda sangrian är inte helt fel den heller
Kram Kajsa
Alltså, det är nästan så att jag önskar att jag vore vädur!! Detta låter precis som något för mig!! Älskar tapas! Älskar gambas! Älskar sangria! Ha ha! När jag läser detta tänker jag också på min vän som jag skulle kunna gissa vore vädur, fast hon fyller faktiskt år den 22/4 så det är hon ju inte. Men hon har en grym social sida, älskar plockmat och vi skulle faktiskt åkt till Mallis i maj förra året. Bara hon och jag, lite böcker, några kannor sangria och träningskläder 🙂 Och Mangchego! Manchego också, haha!
Din väninna har kanske lite mer vädur i sig trots allt. Vilken resa ni hade fått om inte den här jakla pandemin slått klorna i oss
Kram Kajsa
Låter så gott! Älskar tapas och speciellt gambas, det skulle jag kunna äta varje dag. Med lite chokladfondue till efterrätt då är verkligen dagen rädda. Skulle inte klaga något om jag blev serverad det 😉
Nä, man skulle inte klaga alls. Bara njutit och varit glad.
Kram Kajsa
Så god mat, fast att jag är fisk blev jag riktigt sugen nu..Verkligen fina bilder i inlägget..synd att jag inte är vädur för jag hade inte tackat nej till den där maten
Fast fisken hade ju inte dum mat den heller.
Kram Kajsa
Hmmm jag måste vara Väduren utan att veta om det… Men iofs så har jag altid dragits till dom….. Kolla maten liksom!!
Bara lockar dig lite, fast du inte är vädur.Komsi komsi
Kram Kajsa
Så god mat! Gambas lät ju riktigt gott, det måste jag testa framöver😍
Så mycket matinspiration man får av dig och din blogg!
Kram
Testa det, ni lär inte bli besvika. Vi brukar göra det på grillen på sommaren och spisen vintertid. Går ju bra Vilket som
Kram Kajsa
Ohh vad gott det såg ut och glaset och drycken såg ju läskande god ut. Samt jag är vädur
Så då passade väduren. Det låter ju riktigt trevligt
Kram Kajsa
Man oj så gott det där ser ut väduren är värkligen bra på att göra rätter 😊 ser ju kanon gott ut
Det ör så man blir riktigt sugen på att slå sig ner
Kram Kajsa
Trots att jag är vattuman så låter detta helt fantastiskt.
Gambas pil-pil brukar min man göra när vi bor i Spanien och där blir det många goda tapas också.
Ha det bra!
Jag kan tänka mig att ni äter en del tapas som befinner er i Spanien lite då och då. KN tro ni saknar det nu
Kram Kajsa
Åh. Är jag drinken så längtar man ju bara till
sol o värme o drinkar i mängder. 😍😍😍
Har inte testat den första rätten . Men tack att du ger tips👍
Visst längtar man efter sol, värme och goda drinkar så här års.
Kram Kajsa
Herre gud, börjar fundera på vilken månad är jag född i egentligen🤔😁 . Eller kanske jag bara är en äkta matälskare 😉.
Kram Carin
Ha ha. ja man känner det som man vill vara alla stjärntecken på en gång…tror allt vi älskar mat.
Kram Kajsa
åå så gott dom 3 ser ut. Och en sol bild , längtar till sommaren. Tack för recepten
Det slog mig – jag har ju missat väduren! Går inte an! 🙂 Eftersom jag själv tillhör pionjären bland Zodiakens alla ”medlemmar” vill jag förstås kika inom. Kram o tack! Det här slinker ner lätt o ledigt. 🙂