Varm choklad och solens strålar

Vilket underbart soligt väder det har varit i helgen!! Så där härligt laddat för picknick. Om än för en liten stund vid läsidan av kolonistugan fick det bli. Solen gav oss dessutom värme så att jag till och med tog av mig jackan för en liten stund. Det var boost för sinnet! Jag tror våren är den tid som gör de flesta människor lyckliga i sinnet.

varm choklad och kaffe i vårsolen

Det blev köpta baguetter från bageriet och så hade jag kokat kaffe till mannen och varm choklad till mig själv till fikan. En varm Choklad som känns lyxig och är dessutom är förförisk god. Knappt att jag vill ha någon annan sort längre!

Varm Choklad ( 1 kopp)

2 Dl Mjölk

1/2 Kanelstång

1,5 Tsk Mörk Muscavdo socker

1,5 Tsk Kakao

Värm under omrörning. Njuuuuuut!!

Om ni vill göra egna goda skinka eller kyckling rullar och njuta av som picknick mat kolla in dessa recept här. Vi gjorde dem i somras till picknicken, fasn defunkar lika bra nu.

Varm choklad och läsidan

Det är dessutom härligt att känna att våren är här. Nu ska bara bli lite varmare och sen ska trädgårdslivet starta och vi kan hänga på kolonin. Ska snart börja sätta frön och förgro hemma i stan som sedan ska få flytta ut. Längtar dessutom att städa ur stugan så man kan ta den där premiärnatten. Den är dessutom speciell! Vi verkligen längtar båda två.

Getingarna har vaknat
Vårblommor mellan gångstenarna
Det känns som det är dags att rensa gångplattorna

Annars har helgen varit ganska lugn. Shoppat lite och dessutom lyxat till det med hämtmat från lokala restaurangen #hållhjulenrullande #supportyourlocal. Bakat testkakor inför ett kommande event som jag återkommer med längre fram. Städat med min dotter och syster hemma hos mamma. Mamma hon blev så glad och vi blev helt totalt slut!

Ny vecka, nya utmaningar och förhoppningsvis lite mer sol! För just nu är solen positiv, underbar och dessutom som balsam för själen. Jag är trött på grå, blöta tråkiga dagar. Dessutom vill jag nog ha en uns värme ute så jag kan få lov att använda min nya vår jacka.

Ha en fantastisk vecka!

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

15 reaktioner till “Varm choklad och solens strålar”

 1. Våren ska njutas! Bästa tiden! Gärna med lite gofika vid den härliga lähörnan.
  Fantastisk vecka – tack, det önskar jag dig också. 🙂
  Kram!

 2. Oh så mysigt det ser ut!
  Jag har inte provat att ha i kanel men jag brukar ha i lite vanilj i när jag gör varm choklad. Supergott!

 3. Jag håller med dig jag är också trött på det gråa vädret så jag är så glad över att vi har fler soliga dagar även om det fortfarande är kallt 🙂

 4. Men så mysigt nu när man kan böja att fika utomhus 🙂 varm choklad är ju verkligen toppen nu när det fortfarande är lite små kyligt <3 så mysigt att kunna njuta av våren på det här sättet kram <3

 5. Härligt när solen värmer, jag tror också det är så. Man blir på så mycket bättre humör när solen äntligen kommer ? häromdagen var jag på min balkong och då kommer en humla….. Enda jag inte saknar ??

 6. Egenkokt chokladmjölk slår det mesta, det har våra barn alltid tyckt och när det varit utflyktsdags är det det som funnits i deras termosar…ja, det är verkligen underbart att solen kommit fram och jagat bort grårusket som vi levt med i så många månader nu….nu är det bara värmen som saknas för på morgnarna är det frostigt….

 7. Vädret i helgen var ljuvligt. Man blir så glad av det. Pärlhyacinter älskar jag och gjort sedan jag var barn. Alltid de blommorna från teckningarna som barn.

 8. Vi har haft sol även denna helg. Jag har åkt skidor i skogen, så himla härligt!
  Tack för tipset på chokladen- den ska jag prova.
  Vi har ingen egen stuga att längta till, men vi hoppas få tid både hos våra kompisar och farfar i sommar. Båda stugorna ligger verkligen mitt i skogen.
  Men jag är nöjd när snön smält från gården så att vi kan fixa lite här ute. Jag vill att våren ska komma tidigt i år . Jag tror det behövs.

 9. Vilket härligt varm choklad-recept, lät riktigt gott! 🙂 Fast jag dricker varm choklad främst på vintern, nu när jag är ute i naturen och så blir det mera te istället. Vet inte varför jag tycker varm choklad är en dryck enbart för vintern..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.