Veckomeny 1 för en skön start på året

Vi startar året med en veckomeny 1 så vi kommer i gång med bra matlagning här hemma. Skräpmat -nej tack! Eller max två gånger i månaden har vi kommit överens om. Både jag och sambo vill komma i gång igen med både mat och träning. Kanske kan vi dessutom lyckas denna gång om båda är med på det. Alla maträtter kan potatis, ris och pasta bytas ut mot en sallad. Nu kör vi ( varje länk öppnas i et nytt fönster)!

Skogsvaktarpanna i veckomeny 1
Skogsvaktarpanna Boscaiola

veckomeny 1

Måndag – Skogsvaktarpasta Boscaiola

En smakrik pasta där man kan byta korven mot en mildare variant om man inte är så förtjust i kryddstark korv. Vill man dessutom inte ha pasta, kan denna bytas ut mot t.ex morot eller zucchini pasta.

Citroner

Tisdag – Stekt Lax med Kall Citrondressing

Här hemma är det sambon som får steka laxen, den vågar jag mig inte på. Dessutom gillar jag inte doften. Men äta den det är andra bullar! Bäst till är den kalla såsen med mycket rödlök, Citron och dill.

Kall Citrondressing med rödlök

2 Dl Mat yoghurt

0,5 Dl Majonnäs

1 Finhackad Rödlök

En Skvätt Citronjuice

Hackad Dill

Salt & peppar

Ingredienser till en Cottage Pie från England
Dags att inta England

Onsdag- Cottage Pie

Denna superenkla och väldigt mättande rätt är helt perfekt. God potatismos med en smarrig köttfärs i kombination, sitter dessutom som handen i handsken. I potatismoset kan man däremot tillsätta morot och palsternacka och dra ner på potatisen. Potatisen gör att konsistensen blir fastare, så utesluter man den helt, så blir moset lösare.

Orientalisk Kyckling i Rod pajform i veckomeny 1
Orientalisk Kyckling

Torsdag – Orientalisk Kyckling

Jag kör dessutom latmansmetoden på denna rätt med färdiggrillad kyckling från affären. Men man kan enkelt använda stekta kycklingfiléer om man vill spara lite på slantarna och styra mängden av kyckling. Oavsett rätten kräver inte mycket och är super god. Riset kan med fördel bytas ut mot blomkålsris, det smakar fint ihop.

Bistecca alla piazziola till fredagsmiddag
Bistecca alla pizzaiola

Dags för smarrig helg mat

Fredag – Bistecca alla pizzaiola

På fredagar säger sambon att vi måste ha lite festligare mat. Själv är jag ganska trött när jag kommer hem och vill att det ska gå snabbt. Denna rätt är dessutom både snabb och festlig. Smakerna av medelhavet lockar dessutom in till middagsbordet. Ett glas rödtjut får en att mysa till det riktigt mycket på fredagskvällen.

Per Mobergs Gulasch på vilt

Lördag – Gulaschgryta på Per Morberg vis

Ruggigt ute, då sitter det fint med en Gulaschgryta. Gillar ni inte vildsvin så byta ut det mot högrev istället. Hur kallt har ni det hos er?? Vi har milda plusgrader idag, men regn.

Lasagne och sallad på veckomeny 1
Lasagne och sallad godare än nyårsdagspizzan

Söndag – Lasagne

Vi brukar starta året med Lasagne i stället för pizza. Känns alltid som ett vinnande koncept. Att göra hela Lasagnen från grunden med egengjord pasta och tomatsås då blir den lyxigare på något sätt. Fast ska det gå undan så finns det färdiga lasagneplattor och tomatsås att tillgå. Det är ju dessutom inte alltid man har timmar att stå i köket och dona. Lasagne är gott oavsett!

Ha en riktigt skön vecka!

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

25 reaktioner till “Veckomeny 1 för en skön start på året”

  1. Så mycket gott och bra med lite inspo. Blir ofta samma rätter hos mig. Är gott med vanlig mat nu efter all julmat ☺️

  2. Hur dags äter ni? Jag känner att jag nog får börja äta middag hos er. hahaha
    Min man gör lasagne från scratch och det blir så gott. Oftast gör han inte pastaplattorna men när han gör det så blir det fantastiskt gott.
    Ska visa er blogg för min man, han kanske kan få inspiration.

    1. Visst behöver man lite goda recept nu så man kommer igång med matlagningen med varierad kost
      Kram Kajsa

  3. Har blivit för mycket snabbmat hela december för mig, Massa god mat du delar med dig av. Helt klart värt att testa flera av dom

  4. Men mums! Och så skönt med en matplan! Så fort jag kommer hem från fjällen ska jag också köra igång med bättre mat. Här i fjällen har vi gjort en matplan men den har kanske mer fokus
    På enkelhet & snabbhet än hälsomässig 🙂

  5. Åh, en färdig veckomeny! Tack för den!
    Måndag och tisdag är dock redan spikade här hemma, korvstroganoff idag och stekt lax med wokade grönsaker imorgon, men för resten av vecka är menyn ännu oskriven så det kommer säkert bli några av dessa måltider. Färdig kyckling är ju alltid tacksamt att laga med. Och blomkålsris! Det har jag nästan glömt bort vilket supersnabbt och enkelt tillbehör det är.
    Tack för inspiration! Och god fortsättning!

  6. Så mycket gott du bjuder på både i bilder och text. Tycker ofta det kan vara svårt med mat inlägg om just text och bild inte lyfter.
    Vem vill läsa avkopierade recept rakt av liksom utan någon story.
    Din blogg inspirerar.

    Kall citrondresssing lätt himla gott och fräscht

  7. Men herregud vad gott allt såg ut och vilken otrolig veckomeny, jag tycker inte om att laga mat. Hur gör jag för att komma igång med en veckomeny? Vi hade verkligen behövt det =)

    1. Bästa är nog att sätta ihop en matsedel med mat man tycker om. Jag försöker tänka att det ska varieras med kött, korv, färs, kyckling. fisk och eventuellt en soppa eller sallad när jag tänker ut min meny.
      Kram Kajsa

  8. Fantastiskt sätt att inleda ett år på. Ta hand om kroppen med god och nyttig mat i kombination av träning är nog något vi alla strävar efter. Tack för inspiration och recept!
    Det ser delikat ut!
    God fortsättning på 2022!
    Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *