Vi rymde på spa i Halmstad – Del 1

Efter en jäktig vår med en 30 åring och ett bröllop så hade vi inte alls planerat vad vi skulle göra till midsommar. Vi blev bjudna till Arvika men tog ett beslut att faktiskt rymma ifrån alltihop och ta in på spa i Halmstad. Vi hittade det lilla spahotellet Continental Relax & spa i centrala Halmstad där vi bokade in oss för två nätter. Vem skulle kunna ana hur bra denna midsommar skulle bli och att vi tillika skaffade oss nya vänner.

Spa bad i Halmstad hos Continental relax & Spa
Spa bad i Halmstad hos Continental relax & Spa

Spa i Halmstad - Continental relax & spa
Spa i Halmstad – Continental relax & spa

Innan avresa så googlade vi lite på om det fanns något öppet ställe att äta på, på midsommarafton. Jag hittade inget så vi bestämde oss att om vi förmodan inte hittade något öppet ställe skulle vi fixa oss en picknick. Dryck hade vi med oss i bilen, så på den punkten var det lugnt. Vi checkade in och gick ner på stan för att kolla in läget och äta något till lunch. Det var riktigt tyst i city och dessutom var nästan allting stängt. Vi missade tyvärr att lite längre fram fanns några lunchrestauranger öppna när vi landade på ”Gyllene Måsen”. Alltså Mac Donalds som fick bli dagens snabblunch.

Picassos Kvinnohuvud
Picassos Kvinnohuvud – hans sista hustru

Spa i Halmstad

Efter lunchen gick vi raskt tillbaka till hotellet och hoppade rakt ner i spabadet. Fortfarande med frågan hängandes över oss, vad ska vi äta?

På väg till spa i Halmstad
Mysig entré till spapoolerna

Fler kom ner till poolerna och satte sig snällt i var sitt hörn och sa artigt hej, lite typiskt svenskt. Men när någon frågade om bubblor i badet så sa jag att det var i vår pool och vips så satt vi tre par i poolen. Vi fick reda på en restaurang som var öppen och senare av ett annat par även en annan restaurang. Med ens kändes det bättre och vi frågade det ena paret om de ville äta med oss. Vilken vändning från att inte veta till att dessutom ha en plan.

Detaljer på hotellet
Fina detaljer

Midsommarmiddag i Halmstad

Vi begav oss ner till Restaurang Yoss utan att boka bord, det fick bära eller brista. Till synes var det fullt men precis som i ett trollslag var det någon som reste sig och gick och vi fick ett bra bord på uteplatsen. Vi började med en förrätt med en gnutta heta och örtiga räkor som smakade förträffligt. Vi tjejer dela på en flaska vitt vin till maten vilket passade bra till. Huvudrätten som var en ryggbiff med dijon och pepparrotssmör var även den perfekt tillagad. Middagen avnjöts med en massa prat och skratt och hela kvällen blev sådär fantastiskt trevlig.

Sauterade jätteräkor hos Voss i Halmstad
Sauterade jätteräkor hos Voss i Halmstad
Ryggbiff på Yoss
Ryggbiff på Yoss med ett fantastiskt gott Dijon och pepparrotssmör

Vi bestämde oss för att hämta en flaska champagne och lite jordgubbar uppe på rummen, för att landa på kajkanten vid småbåtshamnen bakom hotellet. Vi spelade lite skön musik och fortsatte en fnittrig kväll med ett härligt avslut.

Nyplockade jordgubbar i en röd skål
Nyplockade jordgubbar på kajkanten
Halmstad slott och Nissan i kvällsskrud
Halmstad slott och Nissan i kvällsskrud

Vår rymning gav oss både spa i Halmstad och en alldeles, alldeles härlig midsommarafton fylld med skratt och glädje. Det blev dessutom en bättre midsommar än vad vi trott, även om vi visste den skulle bli toppen.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

9 reaktioner till “Vi rymde på spa i Halmstad – Del 1”

 1. Det där spontana blir ju oftast bara bäst. Tur ni kunde trolla fram lite jordgubbar och champagne också. Pricken över i.

 2. Alltid skoj när det vänder och blir en toppengrej av det hela.
  God mat och nya vänner det är inte fy skam. Och sedan lite Spa på det med.
  Kram Carin

 3. Vilken mysig midsommarafton ni hade! Låter verkligen härligt med spa och restaurang på kvällen. Vilken fin sommarkväll 😍

 4. Så mysigt det lät att åka på spa, vilken tur ni hade som hittade en hysat bra resturang som hade öppet och dessutom bra mat som såg väldigt god ut..

 5. Men wow vad härligt att det blev så där oväntat bra! Så kul att inte alltid ha allt bokat utan faktiskt våga chansa och vara lite impulsiv. Tänk vilken härlig midsommar det gav er! Och lite nya bekantskaper på det också – grattis!

 6. Det låter ju jättehärligt att bara ge sig av sådär spontant till ett spa, och inte ha varken en detaljplanering eller en massa förberedelser för dagen. Så skönt att ni hittade en öppen restaurang med god mat tillsist, och extra roligt att ni fick nya vänner! 🙂
  Kram!

 7. Vad härligt att kunna göra något annat än det vanliga midsommar. Och roligt att ni skaffade lite nya vänner 🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *