Vi tog en snabbis på lunchen

Vi tog en snabbis på lunchen, jag och sambon. Ja, alltså vi åt lunch snabbt tillsammans, som en speeddejt.

Det är inte ofta vi lunchar tillsammans, men nu är det andra gången i år. Jag satt och var helt inne i mitt jobb när sambon ringde mig kl 12:02 och frågade vad jag skulle äta på lunchen. Jag hade ju tänkt stanna inne och äta det som fanns i kylen, men en lunchdejt fick mig att slänga allt jag hade i händerna och komma iväg.

Zocalo - utsidan, lånad bild
Zocalo, lånad bild

Med raska steg gick jag mot stan för att möta upp sambon, men var skulle vi äta? Ingen av oss ville in på de snabbmatsställen som finns på stortorget, men det skulle ju ändå gå snabbt eftersom vi hade lite tid på oss. Av en ren slump kom jag att tänka på en restaurang som jag egentligen alltid avfärdat för att utsidan inte var så lockande. Där kunde vi nog få en snabb lunch, men vad kunde de tänkas servera?

En snabbis på Zocalo

Zocalo är en urban restaurang inspirerad av taqueriorna i det mexikanska kvarteret Mission District i New York. Med en meny av Burritos, Tacos, Nachos, Quedsadillas, Bowls & Burgers. Snabbmat på mexikanskt vis eller som de kallar det, Fresch Happy Mex. Vi valde båda varsin taco full med smaker av syltad rödlök, habanerocréme, lime, raw slaw, jalapeños och salsa rojo. Tre små tacos var på ett fat blev vår lunch. Maten var smakrik och en fröjd att äta, även om vi kanske fick äta i en alldeles för snabb takt. Men speeddejting ska ju vara lite galet och roligt.

Rätten food truck, 3 tacos på en tallrik
Taco när vi tar en snabbis på lunchen

Utsidan av restaurangen har liksom aldrig lockat mig, men nu säger jag flera tummar upp! Det här var bra, riktigt bra. Och min syn på tacos har med ens ändrats till något bättre. Talesättet att man inte ska döma en bok efter utsidan gäller dessutom även restauranger, så ni vet.

Röd soppskål med soppa. Soppan är gul och ovanpå finns det klippt Koriander i grönt. Soppa till middag
Värmande soppa

På kvällen tog vi oss ytterligare en snabbis. Då med en färdig soppa på tetra, riven parmesanost, morotsbröd och färskost. Mat under en kvart gjorde att jag snabbt kunde köra vidare hem till mamma.

Ibland blir snabbisar bara så bra!

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

4 reaktioner till “Vi tog en snabbis på lunchen”

  1. härligt med en snabbis till lunch. Maken jobbar kväll ibland så då brukar vi försöka få till det med att äta lunch tillsammans ostört från barn

  2. Det låter som my kind of tex mex! Fräscht och gott med mycket smaker. Mysigt när man får till en oväntad snabbis då där 🙂

  3. Helt rätt att speed dejta maken. Mer sånt säger jag för fy fasiken vad vi lätt hamnar i den tråkiga vardags snurran och livet bara maler på.
    Leva så är inte kul och givande för någon.

    Jag tog en kaffe hos Zocalo i våras medan mitt sällskap åt enchiladas hur det nu stavas
    https://kamillaskamera.com/

  4. Taco är gott och snabbisar är väl ändå himla bra! Vi jobbar ju oftast hemma bägge två och har gott om tid, så till lunch brukar vi ta en ”långis” 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *