Vilket stjärntecken lagar du mat till?

När jag var i tonåren då älskade jag allt det här med horoskop och stjärntecken. Tänk, då kunde man ju räkna ut vad som skulle hända i veckan. Kanske skulle det bli en riktigt panghelg där allt var på topp…you know what I mean?! Eller så man räknade ut vem som man skulle passa absolut bäst ihop med…och hur gick det då? Både mannen som jag lever med idag och min f.d. man är tecken som jag ALDRIG skulle passa ihop med och hur bra har det inte gått ändå! Superbra!

Stjärntecken - lånad bild
Stjärntecken – lånad bild

Jag hade olika böcker där man tyder alla personers horoskop med diagram och uträkningar, voila! så visste man allt om en person. Än idag kan jag finna det intressant att alla stjärntecken har specifika drag, vissa mer än andra.  T.ex att Oxarna är envisa ( jisses, jag vet som har två Oxe barn), kräftan är väldigt hemkär, eller vad säger vi om Skorpionen som älskar mat och har ett fantastiskt smaksinne ( min sambo som är kock och har ett super smaksinne). Sen är det ju dessutom roligt när man pratar om en viss persons drag att man kan plocka ut just det som låter bra för sig, sen kan man låta det andra vara…eller?

Vem vill du bjuda till ditt bord?

Tänk om vi nu dessutom skulle anpassa middagen efter ett specifikt stjärntecken! Vad skulle det då bli att vi serverar på tallriken? Vilken dryck funkar dessutom ihop med vem och så såklart vad ska det vara för efterrätt? Jag tycker det här är en kul tanke att leka med…nu får vi se hur bra, jag träffar in.

Boeuf bourguignon, gratinerad duschess potatis, fransk öl och rött vin

Kanske nästa middag dessutom anpassas efter vad stjärnorna säger och så får vi se hur personen i fråga skiner upp lycka. Testa och se…hur väl stämmer det in på dig?

Själv är jag skytt, så jag får vänta ett tag på mitt stjärntecken. För jag tänkte bjuda in Stenbocken först till vårt dukade bord. Är det du som kommer?

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

28 reaktioner till “Vilket stjärntecken lagar du mat till?”

 1. När jag var yngre tyckte jag horoskop var rätt kul. Läste vem man passade ihop med. M.m.
  Horoskopen stod ju med i varenda tidning. Numera tycker jag kanske inte det är lika intressant.
  Men din idé är lite rolig tycker jag anpassa middagen efter stjärntecken. Spännande.

  1. När man var yngre var ju horoskopet lite mer heligt! Idag mer en kul grej när man läser dem.
   Kram Kajsa

  1. Visst är det lite roligt, man tar ju inte dem så seriöst. Det var ju mer när man var yngre.
   Kram Kajsa

 2. Jag tycker att det kan vara väldigt intressant att läsa om olika stjärntecken och allt vad det innebär ändå har jag helt plötsligt svårt att ta mig tid för att läsa veckans horoskop….Jag är också skytt och är tillsammans med en våg (par i 17år)

  1. Det ör intressant att det står man passar med ett visst tecken och inte andra. Själv var jag tillsammans med en kräfta som jag inte borde enligt horoskopet, i 18 år. Nu sedan 12 år är jag tillsammans med en Skorpion som jag inte heller som Skytt ska passa med…gör alldeles utmärkt. Ska våg funka enligt horoskopet,? Uppenbarligen bra!
   Kram Kajsa

 3. Intressant vinkling på inlägget. Var väldigt intresserad av horoskop som yngre, och ställde själv på amatörnivå. Inga datorprogram utan med böckernas hjälp. Jag är fisk, och är gift med en kräfta och det är perfekt. Är mycket fisk i mitt sätt att vara också

 4. Jag läste också alltid horoskopen när jag var yngre – och så var jag lite nyfiken på Tarot och köpte några böcker inom ämnet, men satte mig aldrig riktigt in i det.
  Nu är jag ju jättenyfiken på vad du har att erbjuda oss skyttar! 🙂

  1. Tror de flesta läser horoskop någon gång under livet. Flr min skull var det mest I tonåren
   Kram Kajsa

 5. Jag älskade att läsa horoskop som yngre och kan tycka att det är lite småkul när jag trillar över det nu också. Står där något riktigt bra kan man ju passa på att ta det till sig liksom 😉

 6. Men du vad spännande med mat efter stjärntecken. Jag tycker det är så intressant med horoskop, spådom, medium och allt sånt. JAg är vattuman vad ska jag äta och dricka? Nu blev jag allt nyfiiken på sånt. Har du några tips på böcker eller källor kring ämnet?

 7. Åh vilken rolig idé! Har inte jättebra koll på stjärntecken och horoskop men kommer ihåg att enligt dem passar inte jag och mannen så bra ihop, men vi har ändå varit tillsammans över 10 år 😅

 8. Jag tycker också arr det är intressant med horoskop det har jag alltid gjort. Jag är också skytte och vi passar ju inte så bra ihop med de flesta tecknen , men vattumannen går bra ihop med en skytte. Och min pojkvän är skytte 😀

  1. Man får ju ta det med en nypa salt. Jag har varit ihop med två tecken som inte ska funka med en skytt. Första varade i 18 år. Jag och sambon är inne på 12 år.
   Kram Kajsa

  1. Visst var man mer insatt i ungdomen. Fast det är fortfarande roligt när man kollar in stjärntecken och astronomi
   Kram Kajsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *