Vin och mat i kombination – en rolig present

Julen är över, den blev fin och lugn. Bara mannen och jag och mat till minst tio personer. Bordet var fyllt med mat och så satt vi där på hörnan. Tydligen hade jag varit snäll också, för tomten hade lämnat en del paket och så körde vi lite paketöppning via facetime….men nu vill jag backa lite bakåt i tiden….till min födelsedagspresent.

När man fyller år så får man alltid riktigt trevliga presenter. I år var det dessutom en present som stack ut lite extra mycket och det var den jag fick av Lena. Det började med ettt SMS ett par dagar före den stora dagen med orden…när du fyller år nästa vecka, så ska du få en present av mig. Jag har köpt en likadan till mig själv. Du får koden redan nu. Spara den! Tro allt jag var nyfiken….i en hel vecka!!

Presentkort till en spännande onlinekurs i vin och mat i kombination
Jag fick ett presentkort i present till en spännande kurs i vin och mat världen

Det var ett presentkort hos Köket.se på en kurs i Vin och mat i kombination med Mischa Billing. 7 lektioner online som jag kan se och göra hur många gånger jag vill. Man behöver dessutom inte känna sig stressad över att de ska göras inom en vecka eller två. Utan man kan ta god tid på sig. Känns som en rolig utmaning och som man kommer få lära sig så mycket mer. Så lycklig!!

Mischa Billing, sommelier med 30 års erfarenhet är intressant att lyssna på.

Lektion i Vin och mat i kombination med Misha Billings
Lånad bild – Lektion ett

Dags att köra igång första lektionen

Första lektionen handlade om hur man provar vin, vad man ska tänka på och dessutom varför. Vilket glas som är bäst, teknik, smak och doft. Innan vi startade kursen hade jag skrivit ut vinprovningsprotokoll som finns med i kursen samt hade jag köpt samma viner som Mischa provar under kursen. Kändes dessutom mest komplett att göra det rätt och riktigt från början. Så vi var redo att köra igång.

Första lektionen online med Misha Billings i vin och mat i kombination
Första lektionen online med Misha Billings i vin och mat i kombination

Första vinerna vi provade var ett vitt Rieslingvin från Tyskland och ett rött Bordeaux från Frankrike. Vi kollade färgen, doftade och därefter smakade vi först på det vita vinet och sedan det andra. Vi diskuterade jag och sambon vad vi gillade och inte gillade. Vilka dofter och smaker som vi kunde upptäcka. Och jag tycker inte det är givet att alltid komma på vad det doftar. Båda gillade vi det vita Rieslinvinet väldigt mycket och båda hittade vi toner av päron och ananas. Däremot det röda Bordeaux vinet hade vi dessutom båda svårt för. Det kändes så strävt och i min värld lite giftigt. Här kunde vi verkligen dessutom diskutera igenom det vi inte gillade mer än gillade.

Håll en vit servett bakom vinglaset för att se färgen bättre
Håll en vit servett bakom vinglaset för att se färgen bättre

Nu ser vi dessutom fram emot lektion två av kursen. Ska bli så roligt och gott. Känns roligt att ha något att längta till. Dessutom imorgon är det nyårsafton och då tänkte jag bjuda på en snabb fixad nyårsdekoration.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

12 reaktioner till “Vin och mat i kombination – en rolig present”

 1. Men vilken rolig kurs! Vi har gått den som handlar om grönsaker, man får så mycket tips och ny kunskap! Förstår att ni är taggade på nästa lektion 😊

 2. Kul! Jag önskar jag var mer intresserad av vin än jag är… det verkar roligt men jag har inte alls något tålamod att sitta och dofta och analysera 🙂

 3. Men ååå vilken rolig present! Jag såg faktiskt reklam för den härom dagen! Tyvärr är jag inte superförtjust i vin, men försöker lära mig vad jag uppskattar.
  Jag skulle gärna vilja gå någon typ av matrelaterad kurs med min man. Hade varit kul att ha ett sådant projekt ihop.

  Kram & gott nytt år!

 4. Åh vilken rolig present du fick. Det låter hur kul som helst att få lära sig om vin och mat. Däremot har jag lite svårt för rött vin 🙂 Men hade gärna testat det vita 🙂

 5. Vilken fin present du fick. Just vin är en vetenskap och det är så roligt att få lära sig mer. Nyfiken på hur resten av kursen kommer bli.

 6. Gud så roligt, jag vill också lära mig mer om vin. Min man fick två såna kurser, en med såser och en med gränsaker. Det ska bli kul att smaka 😉
  Stor kram till di<3g

 7. Så rolig och givande födelsedagspresent och kul att prova vin hemma, hoppas du får ett bra 2021. Alltid roligt med kurser om mat tycker jag då man lär sig massor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *