Wrap me up – Wrap med Teriyakilax

Solen lyser på oss och det är som bortblåst med de tunga höstgrytorna. Nu vill vi ha lättare mat på menyn. Då är en wrap med en god fyllning helt perfekt och lagom med mat. En wrap kan man dessutom fylla med nästan vad man vill, bara smakerna hänger ihop. Denna gång landade vårt val på Jennie Waldéns Teiyaki Lax wrap. Jennies mat är något som jag återkommit till ett par gånger här i bloggen och även hemma i vårt kök. Gillar hennes ganska enkla recept med riktigt sköna och spännande smaker. Det här är precis sådan mat som jag gillar.

Teriyakilax wrap
Teriyakilaxwrap

Teriyakilax Wrap

200 Gram Lax

0,5 Dl Teriyakisås

60 Gram Babyspenat

1 Dl Böngroddar

5 cm Gurka

2 Salladslök

2 Msk Majonnäs

Sriracha eller het chilisås

1 Msk svarta rostade sesamfrön

Tortillabröd

Lax lök och Teriyakisås

Stek laxen lite hastigt i någon minut och vänd därefter runt den i Teriyakisåsen, dra av från värmen.

Skiva gurkan och löken tunt. Blanda ihop majonnäs och srirachasås som det passar dig. Det ska ju gärna vara lite hett.

Lägg spenat och böngroddar på ett Tortillabröd, lax, gurka och salladslök. Klicka över lite het sås på toppen. Nu är den klar för att ätas.

Grönsaker och tortillabröd

Himla enkelt och snabbt, dessutom riktigt gott! Passar även utmärkt till härliga kommande stranddagar, utflykter och annan mysig picknick.

Två andra wraps med fyllning är Kyckling och skinka som också är supergoda. Hur bra som helst att fixa till inför picknicken och stranden. Bra sommarmat! Skönt med enkel och lätt mat att äta när man är i farten. Man blir ju dessutom lagom mätt också.

Njut av god mat, sol och en härlig sommar!

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

2 reaktioner till “Wrap me up – Wrap med Teriyakilax”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.